alla hemma

Fredag kväll och alla är hemma och på plats igen det är skönt! Vi har för första gången på länge sutttit SJÄLVA och ätit en fredag kväll, Johanna var med kompisar, Victor jobbade och Matilda var hos Tilda och åt Pizza och vi satt och åt god thikyckling och pasta och ett glas rött, gott men lite ovanligt. Victor han jobbar på han ska jobba i morgon också, men han är glad.

kyrkogården

Idag har vi varit vid minneslunden vid Brämhults kyrka, det är en tradition vi har på jobbet med vår barngrupp att gå och tända ett ljus istället för hallowen firande. En del barn hade med sig egna ljus som vi tände och så hade vi ett gemensamt som alla kunde tänka på någon när vi tände ljuset, en del förstår ju lite av det vi gör  en del andra kan tänka på sin mamma eller pappa som kommer och hämtar dom på eftermiddagen. Men huvudsaken är att vi försöker föra den traditionen vidare som vi har här i Sverige vid allhelgonahelgen. Godis eller bus och klä ut sig kan man göra hemma. Matilda ska på hallowenfest till Tilda men hon ska också följa med och tända ljus på kyrkogården. I dag ska jag till banken och skriva på lånet så jörgen och de som vill kan åka och hämta bilen i morgon. Det blir kul då har vi en ny bil vi kan åka i i helgen. Vi gör inte så mycket det här lovet, Victor har jobbat en hel del, Johanna är ju på friidrottsskolan och Matilda har varit med lite kompisar men är också rätt så förkyld så idag har hon mest tittat på tv och suttit vid datorn, tog många timmar innan hon somnade i går för hon hostade så. I morgon är det fredag och en härlig helg framför en SKÖNT!!!

Bakar

Jag bakar bröd, när jag var på ellagården såg jag att dom hade exakt samma bröd, jag har fått receptet av en kompis i Varberg det är jättegott. När det är klart ska jag ta en kopp kaffe och smaka på brödet och titta i drömhem och trädgårds julmagasin som jag köpte när jag var på city. Jag älskar såna tidningar, jag och min svägerska har bestämt att vi inte ska köpa samma utan låna av varandra. Den enda vi ska köpa båda två är Amelia jul men den har inte kommit än och jag kunde inte låta bli, får väl ringa sen och säga att jag köpt denna. Skönt nu är det bara två dagar kvar till helgen, herregud vad skönt det ska bli.

Utvecklingsdag

Ja det låter fint alla arbetsplatser har ju sina utvecklingsdagar hit och dit, Brämhults kommundel hade sin i parkhallen i Borås så det var väl inte så lyxigt direkt men det var en bra dag med bra innehåll och inspiration, det är  som sagt kul när det  händer något annat ibland. När man  är på såna dagar är ju dagen indelad efter olika pauser fika med fralla lunch och fika på eftermiddagen så dagen går fort och för oss som sitter i en barngrupp och äter är det lite lyx att få äta "ute" så det var god mat. Efter det åkte jag hem, skulle köra Victor till Ymer för han skulle träna och då gick jag ut och gick under tiden, det är ganska bra för det är ju ingen ide att åka hem så då kommer man ju ut en timma. Det var ganska skönt lite kallare och lite klarare luft och inte det här tråkiga diset och duggandet.  Imorgon börjar jag 6.20 så det blir till att gå upp tidigt!

Måndag !

skönt nu känns det lite närmare fredag, efter allt som varit nu flera veckor bakåt ser jag fram mot en lugn helg. På fredag ska vi hämta den nya bilen det ska bli kul, tråkigt bara att Jörgen får hämta den själv. Det blir lite middag hos mamma och lite fotboll och smått och gott men det är lite lagom. Barnen har höstlov, Jörgen börjar 14.00 så jag har valt att spara min semester till jullovet, men känner att jag hade behövt några dagar nu. I morgon ska vi ha studiedag det är lite kul att göra något annat en dag.

Ny bil

Idag  har vi varit i Alingsås och beställt en "ny bil" en skoda octavia ambeviente (tror jag det hette) årsmodell 06 den har gått 6500 mil. En sten grå metallic, jag längtar till vi får åka och hämta den, Jörgen får kompa ut någon timma nästa vecka så vi kan hämta den. Vi ska sälja den andra bilen själva man får ju ganska dåligt betalt för en så pass gammal bil på en bilfirma. Idag har barnen gått på höstlov skönt för dom att få lite andrum sova lite och ta det lugnt och göra vad man vill. Victor hoppas väl på att få jobba, Johanna ska vara ledare på friidrottsskolan det tycker hon är kul och så tjänar hon lite pengar som går till vårens läger hoppas nu bara att hon får ledigt från skolan, lät inte helt självklart. Matilda ska nog vara med kompisar och vill hon någon dag kan hon åka med mig till jobbet men skönt är ju att Jörgen börjar 14.00 så det är ju någon hemma stor del av dagen. Nej nu ska jag ner och se hur det går för brommapojkarna mot ifk göteborg och idol. Det kommer bo en liten stockholmare i oss ibland nu det är ju viktigt att göteborg och aik förlorar nu så de gule kan regera!!!! ha det gott!

Tisdag kväll

ska snart samla ihop mig inför morgondagen, upp tidigt imorgon för att öppna på förskolan. På em. blir det utvecklingssamtal med Matilda och på torsdag blir det Johannas tur. Det ska bli kul. Idag har vi bokat för Matildas och Tildas kalas som dom ska ha i bowlinghallen det är ju lugnt att ha det där och bra när vi är två familjer. I går när vi hade personalmöte på jobbet så fick vi bla. reda på att vi inte skulle få vaccineringen för svininfluensan för att vi inte tillhörde den kategorin av folk som tillhörde de som har risk för att bli smittade ! Men hallå hur tänker dom vi som jobbar med barn och vi tillhör inte de som utsätts för smitta!!!! Nej men vi fick också reda på alla uppdrag vi har och vi måste ta tag i,  och mitt i detta ska vi inte helst sätta in vikarier, vi ska ta in fler små barn på våra syskongrupper men man kan ju undra när ska vi ta hand om barnen det är ju faktiskt det vi är tillför också.... men lönehöjning? Nej det hörde vi inget om.

Ny vecka

Veckorna går fort men framför allt helgerna går ju oerhört fort nu är det redan v.43. En vecka till så har barnen höstlov skönt! Denna veckan har vi två utvecklingssamtal att gå på det är alltid roligt att höra hur det går för dom i skolan. I kväll blir det apt för mig på jobbet och mellan det att jag slutar och ska tillbaka blir det träning. Ladies night i lördags var kanonbra proffsigt gjort och inte för mycket prat emellan förra året var så där men denna gången var helt klart den bästa.

Äntligen igång igen

Jag har haft problem med att komma in på min egen blogg därför skapar jag en ny nu, jag har saknat det faktiskt. Jag får be barnen hjälpa mig så att den blir snygg. Tittar man ut nu så snöar det, vilket jag faktiskt tycker är mysigt. Jag behöver åka och inhandla lite inför helgen vad det gäller mat och så. Får se vad vi kan hitta på ikväll. Vi håller på att titta på en ny bil ja ny och ny vi är inne på en typ 07:a som gått kanske ca 3000 mil det vore perfekt. Vi har även kollat på en ny Skoda men då blir det mycket bil pengar och lite annat i månaden så vi tycker nog inte att det är värt det, något annat vill man ju göra än betala boende och bil eller hur? Jag ska fixa till bloggen sen men har ingen hjälp hemma just nu det blir senare i dag eller i alla fall under helgen. Ha det bra i snöovädret och mys på

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0