Kallt

Nu har vi tänt kaminen och massa ljus -22 gr ute så det är lite kallt. Vi har ätit frukost och väntar på att det ska bli lite varmare så vi kan åka skidor snart. I helgen behöver vi även lite husvård. Jörgen har jour för tredje helgen nu i januari börjar bli lite tjatigt, men det han har nu är det han skulle haft när vi är i fjällen så det dröjer väldigt länge sen till nästa gång. Inga tävlingar eller matcher denna helgen, bara vanliga träningar imorgon, nästan lite tomt när det inte är något. Kanske blir en sväng till knalleland men egentligen vet jag inte vad jag ska ha så jag vet inte varför jag ska dit heller. Efter en otroligt jobbig vecka på jobbet är det skönt med helg, även om det inte alltid är så muntert heller..... säger inget mer så har jag inget sagt..... Ikväll blir det robinson ska bli kul att se vem som vinner sen hoppas jag att det är någon match av något slag på tv efter det. Hoppas ryggen blir bättre av att komma ut och röra sig lite, har inte haft ont i ryggen på ett tag sjukgymnasten säger att den mår bra av skidåkningen och det tror jag men den sista veckan har den inte mått bra för lite skidåkning kanske!? Jag ska pricka in min massage någon gång också men det ska man ju egentligen inte när det gör ont så sjukgymnasten får göra sitt först och massagen sen vet inte om jag ska ta den innan eller efter tjejvasan. Hade någon sagt att man kan bli beroende av datorn till mig för ett halv år sedan hade jag trott att dom skojat men nu vet jag  man kan det, jag kollar mail, f acebook olika bloggar mm varje dag, det är kul. Men jag skulle behöva vidga mina vyer lite mer sidor att kolla på mm. Nu ska jag dra runt med dammtrasan lite och sen fortsätta städningen så det blir rent och frächt till ikväll, ska nog köpa en bukett tulpaner också.

Måndagmorgon

Idag var det åter en kall morgon i Fristad -15. Hoppas denna kanonvinter kan ge en kanonsommar också känns som det var länge sedan typ sommaren 94 tack. Jag skulle vilja beställa ett väder till , den 27 februari vill jag ha ca - 5 klarblå himmel och sol i Mora trakten går det att fixa!?  Det tog nästan 11 månader innan jag var hemma för vab nu har det hänt en gång i månaden sen  i nov, trodde det skulle bli mer sällan när de blir äldre. I dag tyckte jag först att hon skulle gå och försöka och så gå hem i så fall men när hon sa att hon mådde illa och i princip inte åt något så ville man ju chansa man vill ju inte ha på sitt samvete att en hel klass skulle få magsjuka för att jag har sakt att hon ska gå. NU liggger hon nerbäddad och är inte i någon kanon form direkt men magsjuka tror jag inte att det är hon är väldigt förkyld, det var ju tur att hon klarade helgen annars brukar det ju bli att hon är sjuk så fort man ska göra något och nu var ju det både kalas och innebandy i helgen. Nu är det ju dax för spruta nr 2 på torsdag och då får vi se vad som händer. Vi ska också skärpa till hennes kost ännu lite till för det är något i magen som inte är bra. I morgon ska jag ialla fall jobba för då ska Jörgen vara hemma om det behövs. I dag är det vi som planerar och sitter inne på fm, det är mysigt men det får väl bli om två veckor igen. Nu har kroppen fått två välbehövliga vilodagar och i morgon är det dax för ymers teknikträning igen. Annars har nog inte denna veckan något speciellt annorlunda händelse i sikte, jo på onsdag börjar kusen tecken som stöd på jobbet det är fem gånger, det ska bli intressant. I helgen har Jörgen jour så det blir lugnt

sportsöndag

En del tittar på sportsöndag på TV, vi har haft en egen sån. Har precis ätit lunch efter att varit i Fristadhallen sen 08.45 det var samling för tjejerna kl.8 , dom hade tre matcher och det blev två vinster och en förlust och Matilda gjorde ett mål typiskt när jag stod i kiosken och inte kunde titta. Johanna klarade kvalgränsen till USM med stor marginal hon stötte 12.06 skönt att det släppte just nu när det var " tvunget", hon slog pers med 95cm där ser man träning ger resultat. Nu är det skidskytte på tv det blir den närmaste skidåkningen jag kommer på två dagar nu kroppen måste vila, jag hade så ont i kroppen igår och sovit jättedåligt inatt stel överallt och värk i benen, jag har åkt 6 mil från tis- lör och det låter kanske inte så mycket men för mig och min kropp är det  de. I dag känns det lättare igen jag gick till och från fristadhallen och det var ganska skönt. Tyvärr får jag lite ont i nacken och ryggen av att sticka så igår stickade jag ingenting. I kväll blir det portetstek hasselbackspotatis sås grönsaker och vinbärsgele.

Liten i spåret

Idag när jag åkte skidor mötte jag på en älg vid två tillfällen då känner man sig ganska liten. Jag har ibland när jag åker funderat på att tänk om det kommer en älg eller varg eller något annat läbbigt. Jörgen hade åkt på ett helt annat spår idag och där låg det en bredvid spåret, jag trodde dom var rädda men min älg han flyttade då inte på sig. Nu blir det förändringar på jobbet en kollega ska byta avd. och det betyder att vi får en ny kollega det kan  ju bli bra men det är bra som det är, alltid lite jobbigt med nya, och jag vet ju vad jag helst inte vill ha, jag har vid många tillfällen kommit på att jag har lite svårt för folk som tar stor plats. Det blir mycket skidor nu man kommer liksom lite efter, Victor vill ju också åka så ibland får man köra upp honom efter man själv åkt. Jag vill ju så mycket som möjligt undvika skidstadion dels kostar det ju pengar varje gång och banan är väldigt jobbig, men victor älskar att åka där så han åker ju gärna på kvällen. I helgen blir det mycket sport på lördag blir det skidor ( där det inte finns älgar) och på söndag är det både innebandy sammandrag här i fristad och vi har hand om kiosken vi ska stå där 12.30 - 14. och det är DM i friidrott så johanna ska tävla och vi ska vara funktionärer, Johanna har stött närmare 12 meter flera gånger nu på träning så nu gäller det på söndag det vore ju skönt om hon kvalade till usm nu. Jörgen tar friidrotten och jag innebandyn denna gången. Nu skulle jag nog vilja ha lite kaffe!!!

SKIDTRÄNING

I dag har jag  varit på ymers skidträning det var jätte roligt, det var lite psykologiskt riktigt också, när vi åker jag, jörgen och victor så är jag ju alltid den som åker långsammast och kortast men nu tillhörde man ju dom som åkte flest varv och ialla fall har lite koll på sina skidor. Vi fick lära oss att trampa runt i en sväng i en liten nerförsbacke, staka och åka utan stavar, jag kommer nästa tisdag!!! Just nu är det väldigt mycket träning och få ihop allt runt om. Jag ska försöka skriva en matlista och handla ut efter det, ska försöka få ner matkostnaden lite just nu gör vi inget annat än att handlar vi kommer att få vara med på deras  personalfest snart!!! Var på utvecklingssamtal igår det var kul att få träffa den läraren och höra att det går bra iskolan och att han är duktig, så det inte bara är vi som tycker det. Nej nu är det dax för en apelsin och sen är det läggdags, imorgon efter jobbet blir det skidor Matilda ska till stan och köpa present till en klasskompis som hon ska till på fredag.

Bakdax

Ja jag har faktiskt tänkt att baka en ananaspaj till kaffet i em. Det är inte ofta men idag tyckte jag att det skulle passa. I morse gick vi upp och åkte iväg och åkte skidor, det blev inte så långt som jag hade tänkt mig men bättre än inget. Vi är ju familjen som alltid gör en sak mellan två andra händelser alltså alltid en tid att passa. I morgon ska vi vara funktionärer på en friidrottstävling hoppas johanna får iväg kulan minst 11 m så hon har kvalat till usm. Nästa helg ska vi också  vara funktionärer då är det dm i ryahallen och vi ska stå i kiosken när fristad har sammandraget i innebandy så vi får dela på oss. Johanna har skrivit klart sin ansökan som hon ska ha in till funcity så nu är det bara att hoppas. Jag tycker att vi ska leta efter mer sommarjobb i varberg, vi får se om vi hittar något mer bra det finns ju en del att leta efter, hon ska nog skicka in  till Träslövsläges camping  restaurang  terassen. I morgon blir det skidor på stadion tror jag, på tisdag ska jag åka på ymers skidträning hade jag tänkt det var tydligen många bla tjejvase åkare där i tisdags tyvärr kan inte victor åka med för han ska vara på skolan dom har öppet hus för alla nior. I kväll blir det robinson och barcelona. Pratade med en kompis som varit i Barcelona  hon var lika facinerad av det som jag och vill åka tillbaka det vill ju jag också, vi kanske kan åka dit nästa gång för våra sparpengar!

Söndag

Vi har kommit hem från Göteborg där det är Gothia turnering i innebandy 10000 spelare och 450 lag. Matilda och hennes lag spelade en match idag det blev förlust med 7-1 men det blir nya tag till imorgon. På vägen hem stannade vi hos mamma och åt gott och mysigt det är inte ofta vi är där utan något barn. Vi hämtade Johanna på vägen hem hon hade tränat och stött 11.80 så hon var nöjd. När jag kom hem var det ett program på tv med carina berg hemma hos pernilla wahlgren herregud vilket hus hon har, jättefint. I kväll blir det lugnt ska ju till Göteborg "tjat" vid matbordet för att någon håller foten på fel ställe och vilda diskussioner så är det skönt när alla är hemma. ( jag kontrollbehov?) På tisdag (om inte matilda och dom går så långt så dom ska spela på onsdag) hade jag tänkt att vi skulle göra trerätters här hemma och ha lite mysigt men då ska johanna antagligen bada tunna hos en kompis i sandhult och gissa hur hon ska komma hem???? Det har inte blivit några skidor idag och det lär inte bli imorgon heller, sen får vi hoppas att det går att åka några dagar.

Nyårsdagen

Igår var vi hos j syster med familj i rydboholm, jätte trevligt. Dom hade dukat så fint i deras uterum vi fick jätte god mat till förrätt var det räkcocktail och sen var det fyra olika sorters kött som var grillat med bakpotatis skivor tsatziki och grönsaker och till efterrätt var det hemgjord glass och frukt, öl vitt vin rött vin likör och champagne gott men lite jobbigt idag. Vi började dagen med en promenad lite efter 8  sen åt vi en god frukost innan vi åkte hem. Det var en liten annorlunda nyår, det var första året inte victor var med han jobbade. På dagen körde vi Berfin till tåget hon och victor kom dagen innan det var jätteroligt att hon har varit här och att vi har fått träffa henne en jätte mysig söt tjej. Nu är victor i varberg igen och kommer på söndag. När vi åkte upp till ymer när vi skulle åka skidor skulle vi haft kameran med oss det är så fint med allt vitt snö överallt och på träden härligt att vi har fått en sån fin vinter hittills det var väldigt länge sedan barnen hade ett vitt jullov. Ikväll blir det hasselbackspotatis och något kött. Vi åt våfflor till lunch så man börjar bli lite sugen nu,


RSS 2.0