Helger i raketfart

Vet inte om helgerna har en dag mindre nu för tiden men dom går alldeles för fort eller kan det vara så att man behöver längre tid att återhämta sig efter en arbetsvecka? Vi tränar ju rätt mycket och det tar ju ganska mycket tid av helgerna och övrig sport vi tittar på men det är KUL. Nästa vecka jobbar i alla fall jag bara fyra dagar det ska bli jätte skönt med lite mera helg. På lördag ska ju vi på jörgens firma fest och det var kul förra gången så jag tror nog att det kommer att bli trevligt det är ju några man känner i alla fall. Vi har fixat skjuts hem med victor och berfin kommer ju också så hon kan köra några andra i victors bil om det behövs. Victor har fått så mycket arbetstid nu på city så jag fattar inte hur han ska hinna något annat än att jobba och gå i skolan. Något sportlov lär han inte heller få men det är klart att han vill jobba lite så han får lite pengar. Jag ska i alla fall vara ledig måndagen på sportlovet, då hade jag tänkt att vi skulle åka till ulricehamn och åka slalom jag och matilda men jag garderade mig med om det regnar så gör vi något annat. Nu kollar vi på real madrid på tv allt för att inte det ska bli kväll så man ska lägga sig för då är ju helgen redan slut!

Idrottshelg

Helgen har gått i idrottens tecken igår åkte vi skidor jörgen åkte 40 km och jag 25 km så vi är nöjda! Idag var vi funktionärer på friidrotten Johanna vann sin klass kul och grattis till det , matildas lag spelade mot de lag som leder serien och har inte förlorat någon match och vann med 5 - 1 så det var ju väldigt duktigt gjort av våra tjejer. Victor är i varberg och han hade åkt 15 km idag i åkulla och det tyckte han var bra. Nu tittar vi på handboll och dom vann precis nu. Snart blir det Milan på tv så sporthelgen är inte riktigt slut än men frågan är ju bara hur länge vi orkar vara uppe. En sak undrar vi idag VAR tar helgen vägen?

Fredag!

Bästa dagen på veckan är här. Idag blir det en lugn kväll får se hur länge man orkar vara vaken en fredag när man börjat 6 två dagar i rad. Vi ska göra lite småärenden när jörgen kommer hem innan vi hämtar matilda från fotboll och spinning sen blir det mat. I kväll blir det fläskfile sås och potatis i klyftor och en sallad med rå blomkål granatäpple färsk koriander och lime. I morgon väntar en lång tur på skidor hoppas att benen vilat färdigt från turen i går. Nu är det snart dax för lön och ja vad ska man säga känns som att det är ganska lägligt nu. På söndag ska johanna tävla här i borås då det är dm, vi ska vara funktionärer kvart i nio till kanske halv fem!!! Jag vill att vintern ska få ett lite säkrare grepp om borås det känns så där lite på gränsen 1,2,3 minusgrader det hade känts bättre med ca 7 , 8 och bara det inte blir milt då går det inte åka där uppe mer sen. I början på mars kan det få bli vår, när jörgen och victor kommer hem från vasaloppet då är det dax tycker jag och börja smälta bort. Det kommer säkert en köldknäpp till man kommer ju ihåg runt sportlovet förra ¨året  det va ju då all snö kom och det var kallt så det finns ju chans än. Nu jobbar jag en hel vecka till sen har jag ledig fredag, jag ska inte boka in något mer än träning av något slag beroende på väder men sen ska det vara blankt. Lördagen efter blir det firmafest på jörgens jobb, det ska bli kul det var väldigt roligt förra gången. Nu så går sällskapsresan när dom är i alperna på tv den är faktiskt ganska rolig. Jag var inne på bt.se nyss och där var det debatt om 15 timmars ÄNTLIGEN börjar detta komma till ytan det finns normalt folk som vågar yttra sig och säga vad de tycker, det finns ingen 2 åring som har behov av att leka med andra barn men de har behov av sin familj! Och nu kom det till och med upp att föräldrar som ändå är hemma ska man kunna ta hand om sina barn och våga vara förälder och tro på sig själv som förälder fram för en platsgaranti om du går på föräldrarledigt och vill ha tillbaka en plats på samma förskola och låt föräldrarna ta hand om sina barn själva sen om det är nr 4 i barnaskaran så har dom väl förhoppningsvis valt det själva!

Måndag

Ny vecka och nya utmaningar. Jag skulle åka skidor idag men det var så dåligt så det blev inget med det, men såg nu att i morgon förmiddag vänder det och sen är det minus så länge prognosen räckte så det blir ordning på det igen. Jag verkligen hatar sånt väder som det var idag. I dag på jobbet så hade en kollega hört på radion att just denna dagen är den mest deprimerande dagen på hela året, det var en forskare som hade kommit fram till det och ja  jag kan väl inte direkt säga emot. Ska försöka komma på något la familia ska äta idag det är bara tjejer som ska äta för victor och jörgen jobbar.

Helgen går mot sitt slut

Söndagar är en sån där dag som man egentligen inte vill ska ta slut men helgen har ju trots allt ett slut men det är väl snart fredag igen antar jag... Nu har vi varit på en trevlig fikastund hos grannen med mycket goda kakor och prat om gamla fristad och hur vårat hus blev byggt och hur det var då. Nu är jag i alla fall helt proppmätt, tur att jag ska åka skidor igen i morgon. I dag har det ju varit ett riktigt skitväder himla regn det ska inte regna på vintern!!! Men i mitten på veckan blir det tydligen ordning på det igen. Ska snart valla skidorna.

HELG

Skönt med helg en ganska seg och lång vecka är äntligen slut. I morgon blir det skidor och greja inför kvällen med dukning och mat. Ska nog inte vara uppe så länge idag behöver sova ikapp mig lite. Det är härligt med vinter men bara man läser att det ska börja regna blir man ju deprimerad nu är det vinter och då ska det inte regna. Victor är i varberg och johanna är ute med kompisar, tur att vi har en hemma i alla fall, men fick en påminnelse häromdagen om att tiden går även för henne vi fick en lapp som stog att "2011 är det år som ditt barn kommer att börja på fristadskolan" herregud tänkte först att den lappen måste kommit fel men så är det ju faktiskt, jag är övertygad om att det kommer bli bra och säkert roligt för henne och nyttigt att gå vidare men jag tycker ju fortfarande att hon är liten, men den som är yngst kommer nog alltid vara det.

Små barn små bekymmer stora barn stora bekymmer

Ja det var skönt när dom var lite mindre, man visste var dom var och visste mer vad de gjorde. i morse var jag och tränade och i morgon blir det skidor tänkte jag och på fredag ska jag vila.

Vardagen är här

Ja då var det slut på ledigheten jobb och skola drar igång igen. Vi har haft en kanon helg med mycket spännande innebandy och roliga matcher, det är så roligt att se dom spela och se hur kul dom har när dom är iväg det är ett härligt gäng. Nu är det familjen annorlunda och vi har ätit. Det är kul för Berfin är här, hon har jobbat lite idag och ska  förhoppningsvis få jobba mer. I dag åkte jag 10 km skidor det blev mörkt sen men det gick bra, sen efter åkte victor och jorgen och då hade dom spårat så det är nog ännu bättre nu. I morgon blir det indoor och torsdag och helgen skidor. Hoppas att den riktiga vintern kommer tillbaka, jag gillar inte riktigt denna vinter som vi haft några dagar nu. I morgon ska vi fira en kollega så jag har gjort ananaspaj som jag ska ha med imorgon.

Gothia turnering

Ja då har vi nästan packat klart till gothia det ska bli kul att åka till göteborg och kolla när dom spelar och vi håller tummarna att det ska gå bra för tjejerna. Idag hade vi planeringsdag, tiden gick fort och det var kul att träffa kollegorna igen. Nu är det skönt att ha några dagar ledigt till. I dag när vi åt så hade jag sällskap av fyra ungdomar, ja nu råkade matilda också bli en ungdom, men Berfin är här hon ska på två anställningsintervjuer i morgon det är kul och mysigt när hon är här. Beroende på när vi kommer hem från göteborg så åker ialla fall  julen ut, granen har varit som en sagogran den ser nästan konstgjord ut men nu har den slutat att dricka. Nu blir det lite nya blommor i köket och bort med det juliga. Det är ju så fint ute nu och det passar med såna saker framme men det ska ändå bort nu. Nästa helg ska vi ha gäster så då får det bli lite vinter tema tror jag.Hoppas att vi kan göra nya islyktor för de andra gick sönder men det måste nog vara lite kallare och det ska ju bli lite mildare men hoppas dom har fel och det fortsätter med vinter. I min värld så är det vinter när det ska vara det och sen smälter snön bort av värme och sol INTE regnar bort och slask hit och dit och i min värld då är det sommar när det ska vara det  typ från maj till september med minst 25gr  och sol, men det är i min värld och inte verkligheten

En helt vanlig tisdag

Nä helt vanlig är den ju inte för jag är ledig. J har skottat på morgonen det hade kommit ca 10 cm snö inatt. Det snöade ju ganska mycket när vi la oss igår vi var uppe ganska länge för vi tittade på småkronorna tyvärr förlorade dom på straffar. Vi skulle åkt skidor idag också eftersom vi får en ofrivillig vila i några dagar då vi ska till göteborg, men det är inte spårat så det är inte aktuellt att åka runt och pulsa i all snö det blir desto bättre när dom har spårat. V ska träna ikväll på stadion men jag hinner nog inte hem jag ska leverera potatis i em. Sjukläget blir bättre och bättre för varje dag, nu är det nog det där sista som behövs för matilda lite friskluft och att det händer något så hon piggnar på sig det sista. Det blir nog ingen träning i dag för henne men hon ska upp och kolla läget

Skidor på tv och på hyberg

Idag blev det ett kortare pass 10 km och nu tittar vi på tour di ski spännande! Matilda och jag ska åka till knalleland och göra lite ärenden inför gothia, hon behöver komma ut lite. Egentligen skulle hon nog behöva vara ute ltie så hon får lite luft och lite färg igen på kinderna men men kan inte göra allt på en dag. Johanna är på friidrottsskola men kan inte träna själv skulle tro att det får vänta till i slutet av denna veckan. Hon behövde nog också komma ut lite igen det blir ganska grinigt med två sjuklingar som bara ligger inne och är på varandra hela tiden. Vilken tur att jag ställde min klocka på 6 i morse för att kolla så att victor kom iväg , jag knackade på dörren och då sov han så det blev bråttom, jag fick göra mackor och packa ner mat och så till han, det där med att ha bråttom och skynda sig lite är inte riktigt hans grej direkt!

Skidträning

En sån känsla som jag hade när jag åkte skidor idag det vädret och dom spåren beställer jag till tjejvasan det var i det närmsta perfekt! Nu väntar vi på att victor ska komma hem så ska vi äta. Sjuklingarna är bättre men inte helt bra men det går i alla fall åt rätt håll. I morgon blir det skidor på fm igen innan jörgen börjar jobba sen ska matilda och jag göra några ärenden inför gothia om hon är frisk vill säga annars får vi ta det på tisdag. Ska bli skönt att vara ledig nästan en vecka till.

Nyårsfirandet avklarat

Ja då kan vi lägga 2010 till handlingarna och se fram emot 2011 får ju hoppas att det blir bättre än den första dagen på året, här på hedevägen 11 är det en sjukstuga just nu den ena tjejen mår sämre än den andra. Men det ska säkert bli ett bra år vi är ju faktiskt för det mesta friska och det är ju inget allvarligt det är bara så himla tråkigt när det är någon sjuk hela tiden det är ju tur att de är så stora ändå. Men halva deras jullov har ju gott och man tänker ju alltid att det är skönt att vara ledig och vara med kompisar och hitta på roliga saker men men.... Det värsta för matilda just nu är ju att hon ligger och kollar  hur många dagar och timmar det är kvar till gothia och om man inte visste det förrut så går ju tiden...... men vi gör allt för att det ska bli bra och att det ska gå det är ju trots allt bara lördag och det är ju inte första dagen heller. Vi hade en trevlig nyårsafton och vi skålade in det nya året, hade matilda blivit sämre tidigare på dagen så hade vi nog ändå ställt in det hela och firat själva. Nu har vi en bjudning till vi behöver få till inom en snar framtid hoppas det går att fixa sen kan vi vila oss i form. God fortsättning och ha ett bra 2011

RSS 2.0